Zorg in Zijn  
homeparticuliermogelijkhedentarievenzorginstellingcontact
 
 
 

Je kunt kiezen tussen twee trajecten: counseling of coaching?

Wat is counseling?

Dit traject is meestal een kortdurende vorm van psychosociale hulpverlening, afhankelijk van de aard van de klachten en problematiek.

Voor wie:

·     Voor mensen die het gevoel hebben dat alles hun teveel is of tegen problemen aanlopen binnen het gezin, werk of de relatie en niet de vinger op kunnen leggen waarom dit is.

·     Voor mensen die tijdelijk  hulp nodig hebben, omdat problemen boven het hoofd groeien en waar direct geen oplossing voor gevonden lijkt te kunnen worden.

Hoe:

Doormiddel van gesprekken!

Het kan verhelderend en prettig zijn hulp te krijgen van iemand die geen deel uit maakt van je dagelijks leven en die onbevooroordeeld naar je kan luisteren. Door de gesprekken wordt je in de gelegenheid gesteld openheid te geven aan jouw gedachten en gevoelens. Door deze te delen kan je uiteindelijk tot een oplossing komen die perspectief biedt voor de toekomst.

Sommige problemen zijn niet zomaar op te lossen, maar het scheelt een stuk wanneer een probleem erkent en hanteerbaar is, zodat men grip kan krijgen op zich zelf en de situatie. Acceptatie van de situatie kan nieuwe impulsen bieden om weer verder te kunnen.

 

Wanneer counseling?

Reden daarvan kunnen divers zijn, maar dit kan zijn door:

- Verlies van een dierbare of welk verlies dan ook;
- Een ingrijpende verandering in je leefsituatie;
- Relatie of gezinsproblematiek
- Bij onverklaarbare gezondheidsproblemen;
- Bij terugkerende gevoelens van onvrede;
- Wanneer je op zoek bent naar zingeving of rust;
- Eigenlijk bij alles wat stress of onrust veroorzaakt.

Wat doet een counselor?

Een counselor geeft hulp bij het verhelderen  van een probleem en geeft inzicht in de bijbehorende gevoelens hierover. Is dit eenmaal duidelijk dan kan er met je onderzocht worden waar je naar toe wilt en op welke wijze. Dit kan leiden tot het oplossen van het probleem, maar het kan ook betekenen dat er een geheel nieuwe weg wordt ingeslagen.

Een counselor helpt je om je probleem de baas te worden, helpt de richting te kiezen en vervolgens coacht zij jou om je plannen tot verandering te verwezenlijken.

Wat is coaching?

Je kunt eenvoudig stellen dat het coachen begint waar het counselen ophoudt. Een coach zal behulpzaam zijn om nieuwe doelen te stellen, deze doelen in kaart te brengen. Een coach helpt je bij het aanleren van nieuwe vaardigen, zal je bijsturen waar nodig en je op deze wijze ondersteunen deze doelen te bewerkstelligen.

 

 

Wanneer coaching?

Coaching helpt je om nieuwe uitdagingen aan te gaan, waardoor je hernieuwde bevrediging vindt in je leven. Wanneer gevoelsmatig alles een sleur lijkt, of dat je het gevoel heeft niet alles uit het leven te halen, wanneer je voor een belangrijke/ ingrijpende keus staat, die veel verandering met zich mee brengt of wanneer je leven niet synchroon loopt met wat je werkelijk zou willen, dan is inschakeling van een coach een goede keus.

Op persoonlijk gebied kan dat zijn:

-      Grotere plannen uitdiepen en uitvoeren ( bv wereldreis)

-      Je leven in een betere balans brengen

-      Tot betere prestaties komen betreffende uw sport, hobby, school of werk

-      Efficiënt (er) omgaan met je tijd

-      Jezelf voorbereiden op een ingrijpende verandering

-      Kiezen van een opleiding, maar deze ook afmaken en een diploma halen

-      Gezonder leven en afvallen

-      Stoppen met roken

-      Eigenlijk met alle voornemens die steeds maar voornemens blijven.

Wat doet een coach?

Een coach helpt je om zowel nieuwe doelen te stellen als wel bij het optimaal te behalen resultaat uit het doel (en)  wat jij jezelf hebt gesteld.

Een coach motiveert en inspireert je en geeft zicht op je talenten en mogelijkheden die je tot nu toe onbenut hebt gelaten. Ook geeft een coach zicht op datgene wat je drijft in het leven en hoe jij passies, talenten, creativiteit en talenten tot bloei kan laten brengen. Dit doet een coach door jou van constructieve feedback te voorzien en je uit te dagen. Een goede coach prikkelt je en is creatief, enthousiast, met een open, nuchtere en eerlijke kijk op zaken. Een coach weet je zo te boeien, dat jij jezelf uitgedaagd voelt om de grenzen van je mogelijkheden op te zoeken en jij je openstelt voor alles wat je in je hebt en wat er nooit is uitgekomen.

Geheimhouding

Jouw counselor of coach is gebonden aan een ethische beroepscode, net zoals bijvoorbeeld een arts of advocaat. Dit houdt in dat je kunt rekenen op volstrekte geheimhouding van alles wat je aan de counselor vertelt.

Wat kost het?

Voor een consult  geldt een vast uurtarief,  maar wordt indien nodig, afgestemd op persoonlijke draagkracht.  De reden hiervan is  dat een uitkering vanuit de ziektekostenverzekeringen, volgens de nieuwe wetgevingen daaromtrent, weinig tot niets zal zijn.

Het streven is counseling en coaching voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te houden. Mocht je niet over (voldoende) financiële middelen beschikken om counseling te kunnen betalen, schroom dan niet om dit bespreekbaar te maken. In overleg komen wij ongetwijfeld tot een oplossing.

Als de hulpvraag betrekking heeft op je werk, dan kan het zijn dat je werkgever dit financieel ondersteund.

De prijzen die zijn aangegeven betreft het maximale tarief

 

   
Zorg in Zijn     Waterkant 45       8256 BE        Biddinghuizen        Tel: 0321 383255       

 

deze website wordt onderhouden door ruiter webdesign