Zorg in Zijn  
homeparticuliermogelijkhedentarievenzorginstellingcontact
 
 
 

home

Borderline en andere persoonlijkheidsstoornissen…

In het verlengde van eerder genoemde hechtingsproblematiek ligt de persoonlijkheidsstoornis.

Leven met een partner, kind, familie of vrienden die lijden aan een persoonlijkheidsstoornis vergt nogal wat incasseringsvermogen en geduld. Het is van groot belang dat degene die negatief gedrag vertoond hulp gaat zoeken, maar van even groot belang is dat ook jij, als partner, als ouders etc. hulp gaat zoeken. Leven met stemmingswisselingen, boze buien en regelrechte aanvallen en beschuldigingen aan je adres, zonder dat je weet wat er nu eigenlijk aan ten grondslag ligt, roepen tegen reacties op, dusdanig dat het voor beide partijen van kwaad tot erger wordt.

Voor degene met bijvoorbeeld een borderline stoornis is consequent tegengas, warmte en begrip, geduld en mededogen ontzettend belangrijk om hun emoties te reguleren en onder controle te houden.

·         Voel je je vaak in een hoek gedrukt

·         Krijg jij overal de schuld van

·         Weet je niet meer wat je moet doen om de ander tegemoet te komen

·         Wordt je gemanipuleerd of gechanteerd….

·         Raak je stukje bij beetje jezelf kwijt…

Dan is het tijd om hulp in te schakelen, omdat je hoogstwaarschijnlijk te maken hebt met iemand met verstoord gedrag veroorzaakt door een persoonlijkheidsstoornis.

Niet alleen voor jezelf belangrijk om te weten hoe je daar mee om gaat, maar ook voor je geliefde, voor je kind die lijdt onder het onbegrip wat zij met hun gedrag oproepen en ondervinden is het een verademing . Zo kunnen zij, eventueel binnen hun psychische hulptraject, ook ondersteund worden door het thuisfront. 

   
Zorg in Zijn     Waterkant 45       8256 BE        Biddinghuizen        Tel: 0321 383255       

 

deze website wordt onderhouden door ruiter webdesign