Zorg in Zijn  
homeparticuliermogelijkhedentarievenzorginstellingcontact
 
 
 

home

Rouwverwerking

Geboorte, leven en sterven zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Dat men sterft is de enige zekerheid in het leven die men heeft. Wanneer het buiten je eigen kring valt, kun je het vaak  goed relativeren en behappen, totdat het je zelf overkomt: je verliest een dierbare… 

Hoe men dit verwerkt is vaak afhankelijk van de wijze waarop iemand overgegaan is.Heeft men er naar toe kunnen leven, of gebeurde het onverwacht en was diegene in de 80 of betreft het een jong mens….De emotionele gevolgen kunnen zeer ingrijpend zijn.. 

Er is geen tijdslimiet aan rouw gebonden, maar wanneer het moeilijk is het verlies van je dierbare te aanvaarden en het negatieve gevolgen heeft voor jezelf en je omgeving kan een begeleiding in dit proces heel verhelderend werken. 

Praten helpt, echter de ervaring leert al snel dat de omgeving de eerste weken wel wil luisteren, maar daarna weinig begrip heeft voor je pijn en verdriet. In het begeleidingsproces is er tijd voor die gesprekken, maar ook leer je omgaan met je verdriet en het aanvaarden van een onomkeerbaar feit, want hoe naar jij je ook voelt, je dierbare komt er niet door terug. 

Het is echter niet altijd nodig een dierbaar iemand te verliezen, om in een rouwproces te geraken. Ook het verlies van je baan, je relatie, je gezondheid…..ook hierdoor kan men in een rouwproces belanden. 

Rouwen heeft alles te maken met loslaten …. 

Samen werken we er naar toe dat je, door aanvaarding van het verlies, dit een plaats kunt geven, zodat je het oude vertrouwde los kunt laten waardoor je een nieuwe start kunt maken.
   
Zorg in Zijn     Waterkant 45       8256 BE        Biddinghuizen        Tel: 0321 383255       

 

deze website wordt onderhouden door ruiter webdesign